Каменния килим е вид подова настилка без фуги, която се състои от специален вид каменни частици и свързващ полимер. Каменните частици могат да бъдат речни, кварцови или мраморни камъчета с размер от 2-5 мм, специално обработени и полирани. За свързващ полимер, ние използваме прозрачни смоли, които допълнително заздравяват и  подсилват естествената красота на този вид настилка.

Каменния килим е универсална подова настилка – може да се използва както на открито, така и в закрити и мокри помещения. Може да се полага дори и върху стъпала и стени.  Когато каменните килими се използват в екстериора, ние използваме специални смоли, които да издържат на температурните амплитуди. Каменните килими предназначени да се използват в закрити и мокри помещения имат допълнителен финишен слой.

Каменни килими в интериора

Каменни килими в Екстериора

Каква е разликата ?

Отворена структура

Отворена структура позволява на водата да преминава през каменните килими и да се оттича свободно в почвата ( дренажна система). Когато каменния килим се полага на тераси или плоски покриви е препоръчително да се използва върху хидроизолация. Каменни килими с отворена структура са подходящи за тротоари, паркинги, гаражи, алеи, велоалеи, зони около басейни, тераси, плоски покриви, вертикални планировки и др.

Затворена структура

Каменните килими със затворена структура имат допълнителен финишен слой, който задържа водата на повърхността им. Последният процес на запечатване улавя околния въздух между каменните частици, което прави този вид настилка  комфортна и топла на допир. Имат противоплъзгащи, топлоизолиращи и звукоизолиращи свойства. Каменните килими със затворена структура са подходящи за  бани, коридори, кухни, спални, търговски помещения и др.

pod34
pod21

Предлагаме ви нашата колекция от висококачествени алпийски мрамори и кварцове в 20 нюанса. Ако вашият нюанс не е сред тях, може да направим смесване на цветовете по ваш избор. Може да се изработи лого или геометрични фигури по ваш дизайн.

Цената на каменния килим зависи от основата върху която се полага и от избрания нюанс. Цената за каменен килим със затворена структура е 140 -160лв за кв.м. Цената за каменен килим със отворена структура е 120-140лв на кв.м.

Нашата колекция